Høstleikene 2022 - stor  oppslutning

Høstleikene 2022 - stor oppslutning

Publisert av Jarl Limstrand den 20.09.22.

Etter 2 års coronapause var det svært gledelig at hele 87 deltakere, ca. 40 medhjelpere og vel 40 lionsmedlemmer igjen ville være med på årets høstleiker. Det forteller noe om behovet for å få til varierte arrangement for funksjonshemmede. Dette var også noe ordfører Ida Stuberg ga uttrykk for i sine avslutningsord. Denne gang hadde vi også representasjon fra varaordfører i Verdal Anne Grete Valbekmo og varaordfører Nina Bakken Bye fra Levanger som begge deltok i medaljeutdelingen. Det satte Lions Club  pris på og det er stor stemning for å videreføre arrangementet.

Leikene ble gjennomført i tradisjonell stil. Selv om været var grått og varmegradene relativt få, var stemningen god. De aller fleste var godt kledde og lot seg ikke deppe av den grunn. For mange var det artig å treffe igjen mange gamle venner etter coronapausen.

Okkenhaug Musikkorps bidro i starten til ekstra stemning. Etter at arrangementsleder Arne Munkeby hadde foretatt den formelle åpning, fikk deltakerne prøve seg på de forskjellige tilbud det var lagt opp til. Det var natursti, boccia, hesteskokasting, skotthyllkasting, Zip-line, snekkering i snekkerboden og leik/klatring i nytt område.

Jørgen Hallan fra Levanger ville gjerne lage en fuglekasse. Med stor glede viste han den fram til alle etterpå.

Mange av deltakerne etterlyste Johan Møkkerbakken (Kalle Garli) som hadde vært en favorittfigur i tidligere leiker. Arrangementsleder kunne meddele at Møkkerbakken hadde gyldig grunn for fravær. Han hadde rotet seg bort på den tåkefylte dagen og kom seg ikke ut av Vømmøldalen. Han lovte imidlertid høytydelig at han skulle være på plass ved neste års arrangement.

En viktig del av underholdninga var sang og musikk av Tindved Rockers. Her var sangergleden ekte og med godt lydnivå.

Ellers smakte det godt med varme pølser, karbonade, kaffe og saft for alle på den kjølige dagen.

Her vises et par bilder fra lekene:

Lionsmedlemmene har gjort en stor innsats, men ingen av medlemmene synes det er noe stort offer å delta. Snarere tvert i  mot. Faktum er at medlemmene møtes en time før start for kaffe og kameratslig samvær og kjenner på det som en meget verdifull effekt.

Etter at alle deltakere fikk sin minnemedaljong utlevert av de inviterte kommunetoppene og Jonas Gjærum hadde fått hovedpokalen, avsluttet  arrangementsleder Arne Munkeby  årets høstleiker med å takke alle deltakere, ledsagere og lionsmedlemmene  for et godt gjennomført arrangement. Han kunne også meddele at Lions tradisjonelle nyttårsfest på Stiklestad ville bli arrangert igjen i januar 2023.

Tekst: Trygve Lullau  Bilder: Jarl Limstrand